Nyári táborokba várja a gyerekeket a Debreceni Szakképzési Centrum

Képzés

2021-06-03

A legmodernebb technológiákat is kipróbálhatják a diákok nyáron a Debreceni Szakképzési Centrumban. Az intézmény három turnusban rendez táborokat Digitális Közösségi Alkotóműhelyében. A DSZC célja, hogy a programokkal népszerűsítse a szakképzést a fiatalok körében.

A Debreceni Szakképzési Centrum három Digitális Közösségi Alkotóműhellyel rendelkezik. Egy a város központjában, a Burgundia utcán található, míg a másik kettő a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikumban, illetve a Debreceni SZC Baross Gábor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban található.  A diákok a műhelyeket alig tudták kihasználni a koronavírus-járvány miatt, a DSZC ezért most nyári táborokat szervez.

Tirpák Zsolt, a DSZC kancellárja szerint a táborok élményeket adnak majd a fiataloknak:

- Az a célja, hogy egy megalapozott pályaválasztásnak adjon előszobát. Biztosítsa a gyerekek számára, hogy kipróbálják azokat a készségeket, azokat a szakmai lehetőségeket, amelyekkel később, amikor a pályaválasztás pillanata eljön, dönteni tudjanak.

A programok ingyenesek, és a DSZC napi háromszori étkezést is biztosít saját forrásából. Táboronként egészségügyi és oktatási szempontból várhatóan 12 jelentkezőt tudnak fogadni, de nagyobb érdeklődés esetén ez még változtathat. A regisztrációhoz szükséges szülői nyilatkozat jövő héttől a DSZC honlapján lesz elérhető.

Tovább a cikkhez...