Kamarai Vállalkozói Információs Rendszer [KAVIR]

2022-06-03

Az egyéni vállalkozáshoz szükséges általános információkról, valamint a képesítéshez, illetve a hatósági engedélyhez vagy bejelentéshez kötött gazdasági tevékenységekről a gazdasági kamarák nyújtanak tájékoztatást 2020. július 1. óta.

A területileg illetékes gazdasági kamarák személyre szabott tájékoztatása mellett a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara egy új információs felületet hoztt létre KAVIR – Kamarai Vállalkozói Információs Rendszer néven, hogy ezzel segítse a tájékozódást az érdeklődő vállalkozók számára.

A KAVIR rendszer mind az egyéni, mind a társas vállalkozások részére nyújt tájékoztatást arról, hogy az adott tevékenység bejelentés- vagy engedélyköteles-e, illetve, hogy egy esetlegesen fennálló kötelezettség teljesítése érdekében mely hatósághoz szükséges fordulni. A KAVIR-on lehet tájékozódni arról is, hogy szükséges-e szakképesítés az adott tevékenység folytatásához. Amennyiben az adott tevékenység szakképesítéshez kötött, a rendszer információt nyújt a jogszabályban előírt szakképesítés(ek) pontos megnevezéséről, valamint arról is, hogy a képesítést előíró jogszabály hol található meg.

Tovább a cikkhez...

KAVIR